taxi en detector

Taxibedrijf Tiel

Taxameters, of taximeters zoals ze gewoonlijk worden genoemd, werden uitgevonden in het jaar 1902. Het idee was om de door een vliegtuig afgelegde afstand te meten; een model daarvoor werd in 1969 ontworpen en tot 1993 in Frankrijk vervaardigd. Er bestonden vier soorten taxameters: de tweemeter, de driemeter, de viermaal-meter en de viermaal-meter. Door hun ontwerp en constructie waren ze eenvoudig te installeren en te gebruiken en dus betaalbaar.

De oorspronkelijke taxi keek op een dashboard naar de snelheid van de motor, als het toerental van de motor, en sprak met de passagier door de mistige voorruit. De passagier had echter geen idee hoe snel de auto reed.

Zodra de auto 20 mijl per uur bereikte, moest de bestuurder de passagier daarvan op de hoogte brengen door een lampje te ontsteken dat uitging van het contactslot van zijn of haar auto, de standaardwijze van communicatie voor beide partijen. De vogel begaf zich correct naar de cockpit. Het licht was in feite een stroboscooplicht, gebruik makend van de nieuwste technologie op het gebied van autoverlichting, het warn-all-iscweather ideaal voor veilig rijden. Het stroboscooplicht flitst sneller dan je oog ze kan opvangen. Het is ontworpen om andere, niet-seizende auto’s, op de parkeerplaats of oprit te waarschuwen. De andere auto’s kunnen de stroboscoop niet zien, wat kan leiden tot materiële schade en ongevallen.

Wat houdt de dual-mers taxameter en detector in? Het zijn taxameters die in het dashboard van elk motorvoertuig worden ingebouwd. Zij meten drie keer per seconde, of één keer per 200 milliseconden, het toerental van de motor van uw auto. Deze manier van meten geeft een vollediger beeld van uw motor.

Ze detecteren ook zuurstof. Naast de technische termen, detecteren ze koolmonoxide. Ze meten kooldioxide. Ze meten het stikstofgehalte in de uitlaatgassen. Ze controleren de vochtigheid. Bij veel auto’s kunnen ze geen koolmonoxide detecteren.

Een taxameter zonder signaal geeft geen waarschuwingssignalen af, waardoor het onmogelijk is de snelheid van de motor van een auto te meten. Zij kunnen geen storingscodes ontvangen, waardoor zij direct als snelheidsmeter kunnen worden gebruikt. Hun betrouwbaarheid is gegarandeerd en hun nauwkeurigheid is uitstekend, waardoor ze uitsluitend geschikt zijn voor auto’s met carburateurs. Een taxameter met een rubberachtig oppervlak heeft een veel minder gevoelige benadering, die automatisch de meest geschikte vooringestelde niveaus kiest. Taxameters kunnen overigens niet alleen worden gebruikt op auto’s met brandstofinjectie, maar ook op auto’s met carburateurs. In beide gevallen worden taxameters gebruikt als een aanvullende emissie-indicator.

Hoe kan een taxi het toerental van een motor meten? Wanneer een voertuig in rust is, is het toerental op zijn normale werkingsniveau. Maar als de auto bijvoorbeeld in een hoog tempo optrekt, dan zal het toerental van nature op een veel hoger niveau stijgen, waardoor een rood startniveau ontstaat dat de taxameter niet kan meten. In plaats daarvan creëert zijn meer geavanceerde mechanisme automatisch een rood startniveau naarmate de auto langzaam zijn operationele toerentallimiet nadert.

Wanneer een taxi het toerental van uw motor kan aflezen, kan dit helpen om uw motortoerental constant te houden als de motor van uw auto vooraan en achteraan zwaar is en het niveau van de koppelomvormer van de transmissie. Een andere situatie die zich bij een motorwagen kan voordoen is dat sommige onderdelen kunnen worden gedupliceerd. De meest voor de hand liggende zijn de wielen en de ruitenwissers van de auto. Een uitgeruste auto zal dus een hogere taximeter hebben omdat de motor en al zijn afwerkingsproducten nu twee onderdelen van de hele auto zijn.

Het precisieniveau van een taxameter en de nauwkeurigheid ervan met betrekking tot de motor wordt bepaald door de Readings Products International, LP. Het bedrijf wordt beschouwd als de enige leverancier van de meest geavanceerde emissiegereedschapssets in de hele wereld. In hun 80 jaar ervaring op dit gebied zijn zij erin geslaagd de meest geavanceerde en de meest nauwkeurige gasanalysatoren te standaardiseren voor limousines, bussen, schepen en straaljagers, alsook voor een dozijn verschillende motoren voor vrachtwagens.

Deze producten zijn zo nauwkeurig dat zij de tijd kunnen registreren waarin een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. Zij kunnen nauwkeurig verbinden dankzij een proces dat “golfvormgeneratie” wordt genoemd. Deze technologie verdeelt een gebeurtenis in een reeks golven, en genereert vervolgens een grafiek van elke gebeurtenis. Bijgevolg kunnen zij precies verbinding maken met de gebeurtenissen en kunnen zij een volledige transmissiegeschiedenis van de auto registreren en opnieuw afspelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.