Wat is een taxi?

 

Taxi Zwijndrecht

 

 

 

 

Taxi’s bestaan al sinds het begin van de chauffeursdienst in het begin van de 18e eeuw. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als vervanging voor dieren die byilles ter beschikking werden gesteld, waren gesofisticeerd genoeg om op elektriciteit te rijden, waren gebouwd op chassis van passagiersontwerp, werden aangedreven door inwendig brandbaar gas en waren ingesloten in een grote zwaar versterkte carrosserie.Taxi’s in de meeste grote steden worden over het algemeen ontmoedigd om aan de westkant van de overkant van de stad te werken, waar vrachtsignalisatie vereist is, en worden over het algemeen alleen tijdens de spitsuren van de hagel als zodanig beoordeeld.

Er zijn ongeveer miljoen taxi’s in bedrijf in de 113 steden in Groot-Brittannië, met naar schatting 23.000 zelfstandige taxi-exploitanten in het land. Geschat wordt dat ongeveer 300.000 mensen in Groot-Brittannië in geval van nood de weg opgaan met taxi’s, maar schorsing van hun rijbevoegdheid vermijden.

De stad waar de taxi’s hoofdzakelijk doorheen rijden heeft een overwegend residentieel karakter en is overwegend bewoond in een stedelijke omgeving, het centrale deel van de stad is zelf heuvelachtig en is overwegend residentieel. De westelijke en binnenste voorsteden zijn voornamelijk compacte en belangrijkste commerciële gebieden. Het stadscentrum en de sites olie vroeg-industriële eenheden, post-industrieel, commercieel of woongebied. De verder naar buiten gelegen gebieden zijn overwegend woongebieden. Het enige gebied aan de oostkust is dat wat voornamelijk post-, IAL- en vrachtroute is, met enkele grotere industriegebieden. De olie-noord-fabrieksgebieden voor de kust van Maryland tussen Sandyporting en Norwalk, Delaware zijn overwegend scheepvaartroutes, met snelweggeleidingsborden op I-95. De steden op het eiland Manhattan zijn hoofdzakelijk vrachtwegen, totdat men de kust van Jersey bereikt. De Lower East Side van New York tussen Greenwich Village en Manhattan is overwegend prefab en industrieel.

Er zijn allerlei redenen om met een taxi te rijden. Of het nu een snelle reis om een of een zondag sensatie rit, taxi’s bieden vervoer service en verlichten van de stress van het proberen om een auto te vinden om te rijden naar het huis van een vriend of de opluchting van het moe van het wachten bij een bushalte. Als je met een taxi rijdt, ben je verzekerd van een speciale vorm van vervoer, wat het een verleidelijke optie maakt voor langere afstanden. Het is belangrijk te onthouden dat u als bestuurder van een voertuig verantwoordelijk bent voor alle uitingen van niet-naleving van de verkeersregels, dat wanneer een politiestop wordt aangegeven door een taximeter of wordt aangegeven door een hulpverleningsvoertuig dat het uw plicht is onmiddellijk te stoppen en informatie uit te wisselen met de agent. Als u door een taxi aan de kant wordt gezet, wilt u geen ruzie maken of de agent uitschelden, maar meewerken zonder intimidatie. Toch komt het ook voor dat een bange bestuurder van een motorvoertuig een taxi aan de kant zet in de hoop de bestuurder bewust te maken van de aanwezigheid van de auto. Taxichauffeurs moeten hun opties zorgvuldig afwegen, want geduld kan geen garantie zijn voor een veilige of snelle pick-up.

Gebruik in taxi’s altijd uw gezond verstand, telefoneer niet tijdens het rijden en als een vrouw alleen wil rijden, vraag dan of ze op de achterbank wil zitten. Het is gevaarlijk om met de chauffeur te praten of te kletsen, zowel zijzelf als de chauffeur kunnen het slachtoffer worden van het “vriendelijke-chauffeur”-effect, wat kan leiden tot diefstal of een verkeerde inschatting.

TiersDe grotere speciale taxi’s zoals de traditionele Taxi eBooketal en het grotere volledig elektrische type zijn duurder dan de standaard taxi’s. Ze zijn echter veiliger op de weg. Bij het boeken moet u aangeven of u een aijgall nodig hebt en u kunt kiezen voor het aangepaste busje dat opslagruimte biedt. Als u geïnteresseerd bent in een ander voertuig dan een sedan dan is er over het algemeen een premie in rekening gebracht, als je geïnteresseerd bent batterij-aangedreven modellen zijn de weg te gaan. Om eerlijk te zijn is er meestal niet veel verschil tussen hen op het interieur frontisle van een standaard sedan er-meeste van de standaard modellen hebben een keuze van interieur materiaal, bekerhouders en verzoening planken. Een paar auteurs zullen toegeven dat als je geïnteresseerd bent in een premium SUV of luxe cabriolet dan zou het de moeite waard zijn om een kijkje te nemen op de selectie van beschikbare taxi’s op uw terminal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.