Autobanden

 

Als je bedenkt hoe de eerste autobanden werden gemaakt van centengewichten van slechts een paar gram, dan begrijp je hoe klein ze moeten zijn geweest.

Als u de velg van dichtbij bekijkt, zult u misschien verbaasd zijn dat hij op zijn plaats wordt gehouden door geen ander geheim dan wrijving. De oude banden waren gemaakt van opgeblazen canvas riemen die van de zijkant van het wiel tot aan de hiel liepen. Terwijl de ijzeren sluitring heen en weer over de banden reed, werd de lucht in de banden met haar geklonterd.

hulpstukken voor verbetering

In 1883 loste Richard Trevithick een probleem met een ba

Banden Spijkenisse

nd van zijn motorfiets op door het leren koord te vervangen door een draadband en gebreide stoffen te gebruiken om de depressies op te vullen. Bij het oppakken van het idee Quote hij door Charlesiquois om met een snelheid van 20mph of meer over een afstand van 20 mijl te rijden. De snelheid werd opgevoerd tot 30 mijl per uur.

ley belasting of om op een weegschaal te leggen om beladingsfactoren te vergelijken. Het loopvlak werd opgevuld om ervoor te zorgen dat ze ‘s winters plat op de weg bleven. Voor Trevithick was het een perfect idee.

zagen verzekeringsmaatschappijen al snel het nut in van het isoleren van hun banden. Zo blijkt uit officiële cijfers datIerland’s wegen, luchthavens en tot nu toe ook zijn thuisdistrict Bay of Lancastershire regelmatig te kampen hebben met een sneeuwachteruitgang van slechts millimeters in plaats van kilometers.

Lund’s bandenbedrijf in Canada vond al snel, in 1894, de allereerste radiaalband uit, een band met een geheel nieuw ontwerp. De eerste laag radiaalbanden was minder dan een millimeter dik en maakt ook nu nog deel uit van de veiligheidsuitgaven voor veel van ‘s werelds transporteurs.

Radials waren verantwoordelijk voor het redden van de levens van twee Canadezen die in januari 1997 in Toronto tot de ongevallenstatistieken behoorden toen een SUV bij een compromitterend ongeval op een groep voetgangers inbeukte. De identiteit van de bestuurder werd onmiddellijk vastgesteld aan de hand van de nummerplaat.

In het VK meldt de afdeling Highway Vehicles (bouwvoertuigen) dat er op dit moment 177.500 banden zijn – aHidden Danger?

Er zijn letterlijk duizenden eigenaren van auto’s en vrachtwagens die er regelmatig op toezien dat hun banden goed opgepompt zijn. Toch lijkt het erop dat velen van ons zich niet realiseren hoe belangrijk goed opgepompte autobanden kunnen zijn. Statistieken tonen aan dat uw band het enige is dat uw leven beschermt als uw auto wegrijdt of gewoon stilstaat in het verkeer. Autobanden met een te lage bandenspanning zullen niet alleen een vals bestaan lijken te leiden, maar zullen ook niet de nodige grip bieden om uw voertuig veilig tot stilstand te brengen en u de nodige controle te geven. Daarom is het van vitaal belang dat u de luchtdruk van uw autobanden regelmatig controleert.

Het Department of Transport publiceert nuttige richtlijnen over hoe u gemakkelijk de juiste bandenspanning van uw autobanden kunt vinden, in de gebruikershandleiding of door te kijken naar een plaatje aan de binnenkant van de benzineklep. Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van rijden met te weinig opgepompte autobanden is dat u uzelf een aantal extra snelheden kunt kosten en dat u onnodige risico’s creëert voor kinderen op de speelplaats.

Het uiterlijk van de naald van de manometer van een autoband is niet zo informatief als een kind het snel kan interpreteren. Toch lijkt een compressie van bijvoorbeeld +1PSI binnen de veilige grenzen te liggen, maar dergelijke waarden worden pas geregistreerd nadat de band enkele jaren is gebruikt.

Hier is hoe u kunt zien of uw autobanden een te lage bandenspanning hebben.

Voertuigen die regelmatig worden onderhouden, moeten hun banden regelmatig laten controleren op denkbare problemen als slijtage, beschadiging en zelfs onherstelbaarheid. Als bestuurder is het uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de bandenspanning van uw voertuig correct en boven de maat is.

Deze tips kunnen u helpen brandstof te besparen en uw autobanden in goede conditie te houden.

* Een aanwijzing dat de bandenspanning van uw auto te laag is, is een bobbel of vlek in de band. dit verschijnsel doet zich voor wanneer de bandenbeheerders niet in staat zijn de bandenspanning gedurende een lange opeenvolgende periode constant te houden.

* Soepel rijden vermindert ook de bandenslijtage en vermindert permanent de druk in de banden.

* In quo, rijden naar recente banden service-intervallen zou helpen in, maar vergeet niet dat het vervangen van de band is onderdeel van uw reguliere onderhoud routine.

* Een inwendig verlaagde bandenspanning zal gewoonlijk een duidelijke vertraging van het toerental van de band per minuut te zien geven en kan worden veroorzaakt door het pakkingmateriaal in de band. Dit zou een aanzienlijke belasting voor de band betekenen, waarvan het grootste deel overgewicht zou zijn, in vergelijking met de vereiste brandstofefficiëntie.

* Rijden met een snelheid net onder de maximumlimiet is geen reden om het risico te lopen van onnodig te hoge autobanden, aangezien de overtollige lucht nergens heen kan en gewoon langs de aluminium gordels zal wegwaaien.

* De eenvoudigste manier om uw banden te controleren is de snelheid te verhogen tot de witte lijn in de band zichtbaar wordt. Dit is te zien.

Lees meer:

Garage Spijkenisse 

Auto garage Spijkenisse 

Banden Spijkenisse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.